Župnik Marko Čižman je župnik v župniji Ljubljana – Podutik, v župnijski cervki posvečeni Svetemu Rešnjemu Telesu in Krvi. Pripravljala nasvete v zvezi s sklenitvijo zakonske zveze v cerkvi in o tem kaj je potrebno narediti prej in potem – da se imamo tudi v zakonu lepo.

Imate zanj kakšno vprašanje? Pišite mu na info@organizirajsiporoko.si in potrudil se bo za vaš odgovor.

“Župnik Marko Čižman je prijazen in izredno razgledan župnik, s pravo širino za današnji svet.”
Župnik Marko Čižman

18. Ali je možna poroka v kapeli?

Lepo pozdravljeni,

naslednje leto bi se rada s partnerjem poročila v bližnji kapeli, ki pa ni glavna cerkev župnije. Slišali smo, da naj bi se počasi odločali o tem, da ne bo več možno poročati parov v kapelah, ampak le v glavnih župnijah. Je to res? In, če je, kdaj naj bi prišlo to v veljavo? Potem kljub zaprosilu para, da bi se rada poročila v kapeli (predvsem zaradi lepše kapele in pomena kraja) ne bo možnosti poročiti se v kapeli? 

Hvala vam za odgovor in lep pozdrav!

Tjaša


Vir Fotografije: https://www.jmcope.com/portfolio-items/living-water-chapel-at-westminster-park/ (20. 11. 2019)

Spoštovana!

Trenutno velja, da je redni kraj za obhajanje cerkvene poroke župnijska cerkev kraja, kjer živita bodisi ženin ali nevesta, ali pa župnijska cerkev kraja, ki ga zaročenca izbereta sama.

Iz pametnega razloga je z dovoljenjem krajevnega ordinarija ali župnika kraja obhajanja poroke, zakon mogoče skleniti tudi v podružnični cerkvi ali primerni kapeli.

Želim vama lepo pripravo na poroko, potem pa obilo blagoslova v zakonu.

Duhovnik Marko


Arhiv: