Na tem mestu vam strokovnjaki svetujejo, kako, kdaj in zakaj se služi poročnim stvarem, da je poročni dan prava pravljica.

Poročne strokovnjake lahko tudi karkoli vprašate. Pišite jim na info@organizirajsiporoko.si in z veseljem vam bodo odgovorili.

“Večina izmed nas prav pogosto ne organizira dogodkov za 50 ljudi in več, zato je dobro, da prej poznavalce o tem povprašamo in se tako izognemu marsičemu neprijetnemu ...”
OrganizirajSiPoroko.si

Kako jo zaprositi za roko?

Zaroka je enkraten in neponovljiv dogodek. Zato tukaj ni popravnih izpitov. Ne moreš je preklicati ali izboljšati. Pod pogojem, da reče DA, bo še vrsto let vsem svojim prijateljem in družini opisovala ta dogodek. 

Večinoma je zaroka še bolj pomembna od poroke. Nobenih pritiskov, le tvoje življenje visi na nitki. Kako boš to izvedel? Tukaj je nekaj naših nasvetov, kako izvesti nepozabno zaroko. 

1. Ne smeš biti presenečen ... Ne pozabi, kot vsak dober odvetnik ne postavljaj vprašanja, če ne veš odgovora v naprej. 

2. … ampak ona mora biti! Moraš jo presenetiti. Če sta se pogovarjala o poroki prejšnji teden in boš rekel »Hej, hmm, razmišljal sem, da bi šla na polet z balonom. Prijatelji pravijo, da je res super ...« je velika verjetnost, da bo razvozlala kodo. Zato dobro skrivaj svoje karte, ne povej prijateljem. Laži. 

3. Personaliziraj. Tako se boš izognil klasičnim klišejem. Dobro razmisli, kaj jo veseli in kaj rada počne. Če se boji višine, polet z balonom ne bo ravno velik uspeh. Pokaži, da jo dobro poznaš, ljubi jo, osvoji jo. 

4. Čuvaj prstan kot pravi zaklad. Če med podvigom izgubiš prstan, to res ne bo dobro. Čuvaj ga kot punčico svojega očesa.

5. Poklekni. Obrabljeno? Mogoče res, vendar večina žensk sanja o tem trenutku od malih nog. Pa še vse prijateljice jo bodo to vprašale. Naj odgovori pritrdilno.

6. Ohrani konstanten očesni stik. To pomeni, da misliš resno. Poglej naravnost v njene oči in ne odmakni pogleda niti za trenutek.

7. Vadi, vadi, vadi. Poglej se v ogledalo in ponavljaj povedi; zaprosi svojega kužka, ponavljaj pod tušem. Res je malo nerodno in počutil se boš rahlo smešno, ampak ob pravem trenutku boš odlično pripravljen. 

8. Ambient je ključnega pomena. Zunaj, notri, poceni, drago, majhno, veliko, zasebno, javno … nič ni pomembno. Pomembno je, da je atmosfera (pre)polna romantike.

9. Časovnica je pomembna. Mesec, v katerem se zaročita, lahko vpliva na to, koliko časa bosta zaročena. Če želita dolgo zaroko, jo vprašaj spomladi in si tako pridobi celo leto za skrbno načrtovanje. Če jo zaprosiš pozimi, bo ravno prav časa, da poskrbita za vse v krajšem času.

10. Sprosti se. Vemo, sliši se kot paradoks. Ampak če si res vse dobro premislil in naštudiral, bo vse v redu. Zares!

Potem, ko reče »DA«.

To je to! To je trenutek, ki pripada samo tebi in tvoji bodoči ženi. Naj traja večno! To je najbolj intimen trenutek, ki ga bosta drug z drugim delila v življenju. To je zatišje pred nevihto ... preden začneta klicati vso družino in prijatelje, ponudnike, lokacije za poroko in tako naprej.To je zadnji resnično miren trenutek pred vajino poroko. Uživajta!

 
Interus, Yulia Shmidt s.p.

ARHIV POROČNIH NASVETOV

Vabila, zahvale