Santomas


V mirni vasici Šmarje pri Kopru, Sveta Marija na hribu, se v osrčju Slovenske Istre, samo streljaj stran od obale, na čudoviti lokaciji nahaja vinska klet Santomas.

Naj skrivnost in čarobnost vina na tem prelepem posestvu popeljeta tudi vaju v trajnost skupnega življenja. Nazdravita skupni bodočnosti skupaj s svati pri nas, na Santomasu.
 


Šmarje 10
6274 Šmarje

040 457 451
www.santomas.si
info@santomas.si
Santomas
V mirni vasici Šmarje pri Kopru, Sveta Marija na hribu, se v osrčju Slovenske Istre nahaja vinogradniško-oljkarska kmetija Ludvika Nazarija Glavine. Na skoraj 25 hektarjih vinogradov in 5 hektarjih oljčnikov se začne zgodba o vrhunskem vinu, značilnem šmarskem oljčnem olju in tropinovcu, ki se tržijo pod blagovno znamko Santomas. Filozofija lastnika temelji na spoštovanju tradicije in istrske kulturne dediščine ter poštenosti v odnosu med kmetijstvom in okoljem. 

Vinska klet
V začetku leta 2005 se je L. N. Glavina odločil, da zgradi novo vinsko klet in oljarno (torklo). Vinska klet SANTOMAS v sedanji podobi je nastala po zamisli arhitekta Marka Lavrenčiča in je zgrajena iz pristnega istrskega plavega kamna. Razprostira se na 2400 m² in je zgrajena na treh nivojih. V prvem nivoju je prostor za predelavo grozdja, laboratorij in degustacijski prostor. Na drugem nivoju je poleg prvega skladišča prostor za zorenje vina v barik (fr. barrique) sodčkih. Na najnižjem nivoju pa se poleg drugega skladišča nahaja vinska banka, v kateri lahko kupci SANTOMAS vin shranijo svoja vina v idealnih pogojih do želenega datuma prevzema vina. 

Degustacije in dogodki
Degustacije potekajo v degustacijskem prostoru vinske kleti Santomas. Moderno opremjen prostor s poudarki na tradicionalnih istrskih elementih ustvari toplo in domače vzdušje, naša vina pa vzbudijo čute in razveselijo duha. Poleg klasičnih degustacij vam na posestvu Santomas organiziramo tudi kosila ali večerje z vodenimi degustacijami naših vin; za vas organiziramo sprejeme za poslovne partnerje, koncerte, druženja kar tako ... 

Poroke
Posebnost v zadnjih 3 letih je tudi organizacija in izvedba porok in poročnih slavij. Z veseljem poskrbimo za celotno organizacijo poroke – civilni obred, cerkveni obred, poročno slavje. Zaupalo nam je že veliko parov; prepustite se tudi vi.

Na posestvu sprejmemo do 120 svatov – najlepše je seveda poleti, zunaj, na zelenici pred kletjo. Lahko pa poroko izvedemo v degustacijskem prostoru ali pa znotraj kleti, v vinski banki. Nepozabna je tudi poroka v poročnem šotoru. Poroka na Santomasu je pravljična predvsem poleti.

Nudimo enostaven dostop ter urejeno parkirišče za avtobuse ter osebna vozila.

Pokličite nas, z veseljem bomo prisluhnili vašim željam in oblikovali ponudbo posebej za vas. Več o nas tudi na www.santomas.si.

 • Porocna-vina_Santomas_1.jpg
  1/10
 • Porocna-vina_Santomas_11.jpg
  2/10
 • Porocna-vina_Santomas_10.jpg
  3/10
 • Porocna-vina_Santomas_3.jpg
  4/10
 • Porocna-vina_Santomas_9.jpg
  5/10
 • Porocna-vina_Santomas_4.jpg
  6/10
 • Porocna-vina_Santomas_8.jpg
  7/10
 • Porocna-vina_Santomas_5.jpg
  8/10
 • Porocna-vina_Santomas_7.jpg
  9/10
 • Porocna-vina_Santomas_6.jpg
  10/10