Klet Brda

Klet Brda je največja slovenska pridelovalka in izvoznica vin. Ko okušate naša vina, ste v družbi ljubiteljev vin iz kar 26 držav sveta, ki so znali prepoznati kakovost, raznolikost in dostopnost naše blagovne znamke.


Naša vina pripovedujejo zgodbo edinstvenih briških gričev in družinskih vinogradov. Štiristo družin, združenih v Klet Brda, prideluje na strmih pobočjih grozdje najvišje kakovosti. S predanostjo naravi in bogati tradiciji tako nastajajo vina, ki vam napolnijo življenje. 

Poročni dan je nekaj posebnega. 

Verjamemo, da se mora na nepozabni dan tudi hrana »poročiti« z vinom, zato mladoporočencem nudimo svetovanje glede izbora vin kot aperitiv in spremljavo k poročnemu meniju.  


 


Zadružna 9
5212 Dobrovo v Brdih
+386 5 33 10 144

www.klet-brda.si
tourism@klet-brda.si
Klet Brda

 

Klet Brda je v več kot 60 letih obstoja s kupci zgradila odnos medsebojnega zaupanja, saj je kakovost briških vin konstantna in je postala zvesti spremljevalec vsakodnevnih obredov in posebnih priložnosti in slovesnosti. S prepoznavnimi znamkami Quercus in Krasno Klet Brda zadovoljujemo najrazličnejše okuse in potrebe. 

Quercus je sinonim za sodobni slog vina - sveže, sadno in polnega telesa. Vina Quercus so odlična spremljava jedem mediteranske kuhinje, ki temelji na raznolikih sezonskih sestavinah.

V 20 letih so vina Quercus prejela preko 200 medalj in priznanj na domačih in mednarodnih vinskih ocenjevanjih, kar daje Quercusu status prekaljenega igralca na zahtevnem trgu vin.


Vina Krasno  so del zahtevne sodobne gastronomije najboljših restavracij z vse bolj zaželenimi svežimi in sadno dišečimi vini, ki se lepo podajo k različnim jedem. Krasno je poklon istoimenski višje ležeči briški vasici, kjer so lege vinogradov še posebej strme in dajejo veličastna vina.

 

Naša vrhunska linija vin nosi ime po grofu Silveriju de Baguerju, velikem pridelovalcu in poznavalcu vin. Ta zrela vina zorijo v hrastovih sodih in so izrazno izjemno bogata, zato lahko v njih začutite tako osebno noto enologa kot specifike posameznega letnika in rastišča. V njihovem polnem okusu boste zaznali z minerali bogato briško zemljo v objemu mediteranskega sonca. Kompleksne, a še vedno sveže arome, pa vas bodo spomnile na bližnje alpske očake in Jadransko morje.

Poseben osvežujoč okus našim peninam daje izbrano grozdje z ugodnih leg briških gričev. Peneča rebula je naša najbolj prepoznavna penina, saj jo po tankovski ali charmat metodi pridelujemo že od leta 1962. Ljubiteljem polsuhih in sladkih penin pa so namenjene penine Quercus in še slajši Peneči muškat.

Da bo vaš dan zares popoln, bomo poskrbeli z edinstvenim izborom med široko paleto naših mirnih in penečih vin. 

Pari, ki razmišljajo o poroki v Brdih, pa dobrodošli pri nas na ogledu dvorane, ki jo oddajamo tudi za poročna slavja. 


Več informacij na www.klet-brda.si.

 • Goriska_brda_1.jpg
  1/10
 • Goriska_brda_2.jpg
  2/10
 • Goriska_brda_3.jpg
  3/10
 • poroka-goriska-brda_5.JPG
  4/10
 • poroka-goriska-brda_6.JPG
  5/10
 • poroka-goriska-brda_7.JPG
  6/10
 • poroka-goriska-brda_8.JPG
  7/10
 • poroka-goriska-brda_9.JPG
  8/10
 • poroka-goriska-brda_10.JPG
  9/10
 • poroka-goriska-brda_11.JPG
  10/10