Svoje izkušnje v zvezi z organizacijo poroke vam bo kmalu zaupala Saša, nevesta, ki se poroči prihodnjo pomlad ...

Imate zanjo kakšno vprašanje? Pišite ji na info@organizirajsiporoko.si in potrudila se bo za vaš odgovor.

“Organizacija poroke ni vedno enostavna, ljudje, s katerimi se dogovarjaš niso vedno profesionalni in vse v povezavi s poroko ni vedno sanjsko.”
Nevesta Saša

5. Poročna nit

Hodila sva po poročnih sejmih, srečevala sva se z različnimi ponudniki poročnih storitev – in marsikdo naju je vprašal: »Kakšna pa je nit vajine poroke?«. Ob tem vprašanju sva se s Sebastjanom največkrat le nasmehnila, roko na srce – to vprašanje nama je bilo v tistem trenutku enostavno butasto – pogovarjali smo se o torti, o prostoru, o prstanih in oni naju sprašujejo o niti? Sebastjan pa mi je v povezavi z nitjo poroke na samem večkrat rekel: »Pa kakšna nit? – Poroka pač – to je nit!«. In tako sem ob ponovnem podobnem vprašanju kar izstrelila: »Drevo, drevo je najina nit.«. Sebastjan me je pogledal kot, da sem padla z lune, mislil si je le: »Pa kakšno drevo?! Pa saj to ne more biti nit!« A kot sva hitro ugotovila, je lahko.

Ideja drevesa, narave, preprostosti, a hkrati kompleksnosti naju je vedno privlačila, če pa pomisliš na samo simboliko drevesa – drevo, ki ima mnogo korenin, ki se razvijajo vsaka zase, a se združijo v eno samo deblo, živijo in rastejo skupaj, a se nato na neki točki ponovno razvejejo v samostojne veje, pa v svojem bistvu še vedno ostanejo enotne, trde. Botrujejo nevihtam, vročini, snegu, prilagajajo se vsem spremembam v letnem času … Drevo je bila enostavno dobra simbolika – midva kot ločeni osebi, ki se združita, a si kljub temu pustita živeti vsak svojo pot pa pri tem še vedno ostajata enotna. Ne bojita se spremembe, le tem se prilagajata – imela sva najino zmagovalko!

Najini sogovorniki so bili enostavno navdušeni, povedali so nama, da s tako idejo, s tako nitjo, se da marsikaj narediti in res je – nit drevo je postala osrednja ideja najine poroke in počasi, a vztrajno sva jo vpeljala v številne elemente najinega dne.

 

Vir fotografije: Pinterest, junij 2017.

                                                       Vaša Saša

Arhiv člankov: